Fysioterapia tarjoaa apua, kun liikkumisessa, toimintakyvyssä tai työkyvyssä on ongelmia tai haasteita.

Kuntoutukseen hakeutumisen syy voi olla kipu, liikkumisen haasteet, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, fyysinen reagointi esimerkiksi traumakokemukseen tai jokin muu toiminnallinen häiriö. Premiuksen ammattitaitoisessa tiimissä on tarjolla laaja valikoima erilaisiin osa-alueisiin erikoistuneita fysioterapian osaajia, minkä vuoksi pystymme palvelemaan asiakkaita moninaisten vaivojen kanssa. Tarjoamme fysioterapiaa niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin.

Fysioterapia voi olla sekä fysioterapeutin ohjaamaa harjoittelua, manuaalista käsittelyä, laitehoitoja että omatoimisia harjoitteita. Terapiamenetelmät valitaan aina yksilöllisesti ja terapeuttiseen tutkimiseen pohjaten. Fysioterapian tavoitteena voi olla kivun vähentyminen ja tätä kautta parempi toimintakyky tai tavoitteena voi olla itsenäisen liikunta- ja toimintakyvyn kehittäminen. Omatoimisen, terapeutin ohjaaman harjoittelun avulla saavutetaan fysioterapiassa parhaat hyödyt.

Vastaanotto, kotikäynti tai allasterapia

Premiuksen fysioterapiapalvelut ovat saatavilla Tampereen ja Kangasalan toimipisteissä vastaanotolla sekä etäkuntoutuksena. Lisäksi teemme kotikäyntejä Pirkanmaan alueella sekä toteutamme allasterapiaa Tampereella ja Kangasalla. Molemmissa toimipisteissä terapian toteutusta tukee esteetön kuntosali ja monipuolinen välineistö.

Esteetön kuntosali omatoimiharjoitteluun ja kaksi kävelyrobottia

Tampereella kuntosalille on mahdollista tulla myös kertamaksulla, 10 kerran kortilla tai kuukausikortilla. Tampereella on tarjolla myös kävelyrobottikuntoutusta sekä lapsille että aikuisille.


Neurologinen fysioterapia Tampere, Kangasala

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on auttaa neurologisesti sairasta tai vammautunutta henkilöä saavuttamaan paras mahdollinen fyysisen toiminnan taso. Neurologinen fysioterapia on Premiuksen ydinosaamista. Tavoitteena on ylläpitää ja parantaa asiakkaan liikunta- ja toimintakykyä sekä tukea hänen selviytymistään arjen päivittäisissä toimissa.

Kävelyrobottikuntoutus Tampere

Kävelyrobottikuntoutus soveltuu kävely- ja pystyasentoharjoitteluun monille eri asiakasryhmille. Lokomat-kävelyrobotilla saadaan oikea kävelymalli, ja laitteen avulla voi kävellä 1500-3000 askelta terapiakerralla. Kävelyrobotit soveltuvat sekä aikuisen että lapsen kuntoutukseen.

Allasterapia Tampere, Kangasala

Allasterapia on fysioterapiaa, jota toteutetaan vedessä. Yleisiä tavoitteita ovat esimerkiksi liikkuvuuden, tasapainon ja koordinaation lisääminen, lihasvoiman ja -kestävyyden lisääminen, aerobisen kapasiteetin parantaminen, kävelyn tukeminen ja stressin vähentäminen. Vesi kannattelee kuntoutujaa, jolloin hän voi toimia ja liikkua itsenäisemmin kuin kuivalla maalla.

Psykofyysinen fysioterapia, Tampere, Kangasala

Psykofyysisen fysioterapian avulla edistetään työ- ja toimintakykyä kehon ja mielen yhteyttä vahvistamalla. Tavoitteena on lisätä kehotietoisuutta, itsetuntemusta, tunteiden tunnistamista ja niiden vaikutusta kokonaisvointiin. Psykofyysinen fysioterapia vahvistaa myös psyykkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Ajatus psykofyysisen fysioterapian taustalla on seuraava: “Sen, mitä mieli ei jaksa kantaa, keho ottaa kannettavakseen”.

Lasten fysioterapia Tampere, Kangasala

Lasten fysioterapia tukee lapsen ja nuoren motorista kehitystä ja osallistumista iänmukaisiin arjen toimintoihin, kuten leikkiin, harrastuksiin tai muihin päivittäisiin toimiin. Premius Kuntoutuksen lasten fysioterapeuttien osaamiseen kuuluu muun muassa lasten neurologinen kuntoutus, kuten CP-vammat ja erilaiset lihassairaudet, lasten tuki- ja liikuntaelinvaivat, lasten reumasairaudet, lasten hengityselinsairaudet, kuten kystinen fibroosi, sekä lasten kipukuntoutus.

Tuki- ja liikuntaelin­fysioterapia Tampere, Kangasala

Tuki- ja liikuntaelinten (tule) vaivat ovat yleisiä, ja ne voivat oireilla monella tavalla. Premiuksen tule-vaivoihin erikoistunut fysioterapeutti paitsi hoitaa oireita, myös selvittää niiden syyn. Tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaan kuuluu esimerkiksi nivelten tai hermokudoksen mobilisointia, lihasten ja lihaskalvojen käsittelyä tai kinesioteippausta. Myös yksilölliset täsmäharjoitteet ovat tärkeä osa fysioterapiaa.

OMT-fysioterapia Tampere

OMT eli ortopedinen manuaalinen terapia on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden fysioterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan lihasten ja hermokudoksen toimintaa sekä tarkastellaan nivelten liikkuvuutta. OMT-fysioterapia koostuu esimerkiksi nivelten mobilisaatiosta, manipulaatiosta ja pehmytkudoskäsittelystä. Tärkeässä osassa ovat myös aktiiviset harjoitteet sekä terapeutin kanssa että kotiharjoitteluna.

Lantionpohjan fysioterapia Tampere, Kangasala

Lantionpohjan fysioterapiassa hoidetaan ja ehkäistään ennalta lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Apua tarjotaan niin naisille kuin miehillekin. Lantionpohjan fysioterapia voi olla tarpeen erityisesti raskauden eri vaiheissa raskauden suunnittelusta synnytyksestä palautumiseen.

Purentaelimistön fysioterapia, Tampere, Kangasala

Purentaelimistön kipu ja toimintahäiriöt voivat liittyä esimerkiksi muihin laaja-alaisiin kiputiloihin, tiettyihin yleissairauksiin, nivelten yliliikkuvuuteen, unihäiriöihin, bruksismiin tai kasvojen ja leukojen alueen tai kaularangan traumoihin. Myös psykologiset ja psykososiaaliset tekijät, kuten ahdistuneisuus, depressio-oireet ja stressi, voivat vaikuttaa purentaelimistön kivun ja toimintahäiriöiden syntyyn. Purentaelimistön vaivoja voidaan helpottaa fysioterapian tai psykofyysisen fysioterapian avulla.

Koira-avusteinen fysioterapia, Tampere

Koira-avusteisesti työskennellessä ilmapiiri on rennompi, hankalammatkin tehtävät helpompia toteuttaa ja keskustelu avoimempaa. ​Koiran kanssa työskennellessä fysioterapia on motivoivaa vaikeasta aiheesta huolimatta ja kuntoutuja saa onnistumisen kokemuksia. ​Kaksi Premiuksen fysioterapeuttia työskentelee tällä hetkellä koira-avusteisesti.

Lymfaterapia, Tampere

Koulutettujen lymfaterapeuttiemme tekemä lymfaterapia tuntuu miellyttävältä ja rentouttaa koko kehoa antaen apua monenlaisiin vaivoihin. Lymfaterapia vilkastuttaa aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta, lievittää kipua ja nopeuttaa vammojen parantumista. Lymfahoidon avulla kudoksissa oleva ylimääräinen neste pääsee imusuoniin ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon.

Amputaatiokuntoutus, Tampere

Amputaatiokuntoutuksella pyrimme aina mahdollistamaan sujuvan arjen kuntoutujan tavoitteiden mukaan. Amputaatiokuntoutus on tarkoitettu amputaation jälkeen protetisointiin valmistautuville, ensimmäisen proteesin saaneille ja kokeneemmille proteesinkäyttäjille, jotka haluavat ylläpitää toimintakykyä ja liikkua mahdollisimman monipuolisesti.

Työfysioterapia Tampere, Kangasala

Yksipuolinen tai huono työasento, toistotyö ja kiihkeä työtahti voivat aiheuttaa ongelmia terveydelle, työhyvinvoinnille ja työssä jaksamiselle. Työfysioterapialla pystytään ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelinongelmia sekä ohjaamaan työntekijää kohti vähemmän kuormittavia työtapoja.

Työhyvinvointi, Tampere, Kangasala

Fysioterapiasta voi olla monenlaisia etuja työhyvinvoinnille. Tarjoamme erilaisia työhyvinvointia tukevia palveluita, kuten ohjattua kuntosaliharjoittelua, painonpudotukseen tähtääviä liikunta- ja tsemppiryhmiä sekä räätälöityjä liikunta- ja fysioterapiaryhmiä kunkin työpaikan täsmätarpeisiin. Työntekijöiden liikuntaan kannustamista tuetaan myös verohelpotuksin: yritys voi vähentää verotuksessa liikunnan tukemista vuosittain 400 euroa/työntekijä.

Monipuoliset fysioterapiapalvelut Tampereella ja Kangasalla

Miten fysioterapiaan?

Fysioterapiaan voi hakeutua

  • itse maksaen lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä
  • vakuutusyhtiön maksusitoumuksella
  • Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumuksella
  • Pirkanmaan alueen palvelusetelillä
  • Pirkanmaan alueen maksusitoumuksella.

Premius Kuntoutus on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme

Fysioterapeutit