fysioterapia-tampere

Fysioterapia – Tampere, Kangasala

 

Fysioterapia tarjoaa apua, kun liikkumisessa, toimintakyvyssä tai työkyvyssä on ongelmia. Kuntoutukseen hakeutumisen syy voi olla kipu, liikkumisen haasteet, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, fyysinen reagointi esimerkiksi traumakokemukseen tai jokin muu toiminnallinen häiriö. Premiuksen ammattitaitoisessa tiimissä on tarjolla laaja valikoima erilaisiin osa-alueisiin erikoistuneita fysioterapian osaajia, minkä vuoksi pystymme palvelemaan asiakkaita moninaisten vaivojen kanssa. Tarjoamme fysioterapiaa niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin.

 

Fysioterapia voi koostua sekä fysioterapeutin ohjaamasta harjoittelusta, manuaalisesta käsittelystä, laitehoidoista että omatoimisesta harjoitteista. Terapiamenetelmät valitaan aina yksilöllisesti ja terapeuttiseen tutkimiseen pohjaten. Fysioterapian tavoitteena voi olla kivun vähentyminen ja tätä kautta parempi toimintakyky tai tavoitteena voi olla itsenäisen liikunta- ja toimintakyvyn kehittäminen. Omatoimisen, terapeutin ohjaaman harjoittelun avulla saavutetaan fysioterapiassa parhaat hyödyt.

 

Fysioterapiaan voi hakeutua itse maksaen, vakuutusyhtiön maksusitoumuksella, Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen maksusitoumuksella, Pirkanmaan alueen palvelusetelillä tai Pirkanmaan alueen maksusitoumuksella.

 

Fysioterapiapalvelut ovat saatavilla Tampereen ja Kangasalan toimipisteissä vastaanottokäynteinä. Lisäksi teemme kotikäyntejä Pirkanmaan alueella sekä toteutamme allasterapiaa Tampereella ja Kangasalla. Molemmissa toimipisteissä terapian toteutusta tukee esteetön kuntosali ja monipuolinen välineistö. Tampereella kuntosalille on mahdollista tulla myös kertamaksulla, 10 kerran kortilla tai kuukausikortilla. Intensiivistä kävelykuntoutusta toteutamme Tampereella kahden Lokomat-kävelyrobotin avulla.

Neurologinen fysioterapia Tampere, Kangasala

Neurologisen fysioterapian tavoitteena on auttaa neurologisesti sairasta tai vammautunutta henkilöä saavuttamaan paras mahdollinen fyysisen toiminnan taso. Neurologinen fysioterapia on Premiuksen ydinosaamista. Tavoitteena on ylläpitää ja parantaa asiakkaan liikunta- ja toimintakykyä sekä tukea hänen selviytymistään arjen päivittäisissä toimissa.

Tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia Tampere, Kangasala

Tuki- ja liikuntaelinten (TULE) vaivat ovat yleisiä ja ne voivat oireilla monella tavalla. Premiuksen TULE-vaivoihin erikoitunut fysioterapeutti paitsi hoitaa oireita, myös selvittää niiden syyn. Tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaan kuuluu esimerkiksi nivelten tai hermokudoksen mobilisointia, lihasten ja lihaskalvojen käsittelyä tai kinesioteippausta. Myös yksilölliset täsmäharjoitteet ovat tärkeä osa fysioterapiaa.

OMT-fysioterapia Tampere, Kangasala

OMT eli ortopedinen manuaalinen terapia on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden fysioterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan lihasten ja hermokudoksen toimintaa sekä tarkastellaan nivelten liikkuvuutta. OMT-fysioterapia koostuu esimerkiksi nivelten mobilisaatiosta, manipulaatiosta ja pehmytkudoskäsittelystä. Tärkeässä osassa ovat myös aktiiviset harjoitteet sekä terapeutin kanssa että kotiharjoitteluna.

Työfysioterapia

Yksipuolinen tai huono työasento, toistotyö ja kiihkeä työtahti voivat aiheuttaa ongelmia terveydelle, työhyvinvoinnille ja työssä jaksamiselle. Työfysioterapialla pystytään ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelinongelmia sekä ohjaamaan työntekijää kohti vähemmän kuormittavia työtapoja.

Työhyvinvointi Tampere, Kangasala

Fysioterapiasta voi olla monenlaisia etuja työhyvinvoinnille. Tarjoamme erilaisia työhyvinvointia tukevia palveluita, kuten ohjattua kuntosaliharjoittelua, painonpudotukseen tähtääviä liikunta- ja tsemppiryhmiä sekä räätälöityjä liikunta- ja fysioterapiaryhmiä kunkin työpaikan täsmätarpeisiin. Työntekijöiden liikuntaan kannustamista tuetaan myös verohelpotuksin: yritys voi vähentää verotuksessa liikunnan tukemista vuosittain 400 euroa/työntekijä.

Lymfaterapia Tampere

Koulutettujen lymfaterapeuttiemme tekemä lymfaterapia tuntuu miellyttävältä ja rentouttaa koko kehoa antaen apua monenlaisiin vaivoihin. Lymfaterapia vilkastuttaa aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta, lievittää kipua ja nopeuttaa vammojen parantumista. Lymfahoidon avulla kudoksissa oleva ylimääräinen neste pääsee imusuoniin ja sieltä edelleen kehon nestekiertoon.

Allasterapia Tampere

Allasterapia on fysioterapiaa, jota toteutetaan vedessä. Yleisiä tavoitteita ovat esimerkiksi liikkuvuuden, tasapainon ja koordinaation lisääminen, lihasvoiman ja -kestävyyden lisääminen, aerobisen kapasiteetin parantaminen, kävelyn tukeminen ja stressin vähentäminen. Vesi kannattelee kuntoutujaa, jolloin hän voi toimia ja liikkua itsenäisemmin kuin kuivalla maalla.

Lantionpohjan fysioterapia Tampere

Lantionpohjan fysioterapiassa hoidetaan ja ehkäistään ennalta lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Apua tarjotaan niin naisille kuin miehillekin. Lantionpohjan fysioterapia voi olla tarpeen erityisesti raskauden eri vaiheissa raskauden suunnittelusta synnytyksestä palautumiseen.

Psykofyysinen fysioterapia Tampere

Psykofyysisen fysioterapian avulla edistetään asiakkaan työ- ja toimintakykyä kehon ja mielen yhteyttä vahvistamalla. Tavoitteena on lisätä kehotietoisuutta, itsetuntemusta, tunteiden tunnistamista ja niiden vaikutusta kokonaisvointiin. Psykofyysinen toimintaterapia vahvistaa myös psyykkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Ajatus psykofyysisen fysioterapian taustalla on “Sen, mitä mieli ei jaksa kantaa, keho ottaa kannettavakseen”.

Fysioterapeutit

Meillä olet hyvissä käsissä! Fysioterapeuteillamme on laaja-alainen osaaminen ja kehitämme osaamistamme jatkuvasti. Haluamme kohdata jokaisen asiakkaamme yksilönä ja etsiä juuri hänelle sopivat ratkaisut.

FYSIOTERAPEUTIT