Äitiyspalvelut auttavat koko perhettä

Aiheuttaako raskausaika kipuja? Onko liikkuminen hankalaa? Jännittääkö synnytys ja kehon muutokset? Valvotko öitä tai mietityttääkö tuleva vanhemmuus ja uudenlainen arki? Tarvitsetko apua seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä?

Mitä äitiyspalvelut ovat?

Raskausajan palvelut ovat tuleville vanhemmille räätälöityjä kokonaisuuksia, joista jokainen tuleva vanhempi hyötyy yksin ja yhdessä puolison kanssa.

Raskausajan palvelumme on suunniteltu palvelemaan tulevia vanhempia laaja-alaisesti erilaisista kehollisista muutoksista aina henkiseen jaksamiseen asti. Vanhemmuus on elämänmittainen matka, jota ei tarvitse kulkea yksin – apua on saatavilla monipuolisesti.

Äitiyspalveluiden moniammatilliseen tiimiimme kuuluu lantionpohjan laajan erikoistumisen käyneitä fysioterapeutteja, psykologi, seksuaalineuvoja sekä lasten fysioterapeutti vauvan arvioinnin ja vauvaterapian osalta. Tarvittaessa konsultoimme OMT-fysioterapeuttia tai psykofyysisen fysioterapian osaajaa. Hoito on aina yksilöllistä ja suunnitellaan jokaisen tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Premiuksen äitiyspalvelut sisältävät:

  • Äitiysfysioterapia
  • Raskausajan hieronta
  • Psykologipalvelut
  • Seksuaalineuvonta
  • Vauvan arviointi
  • Vauvaterapia  

Raskausajan fysioterapia

Raskausajan fysioterapian tavoitteena on edistää raskaana olevien terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa synnytykseen valmistautumisessa. Raskausajan fysioterapia täydentää neuvolatoimintaa ja sopii kaikille raskaana oleville, joilla on kysyttävää, huolia, kipuja tai tarve muunlaiselle tuelle synnytykseen valmistautuessa.

Raskausajan hieronta

Raskausajan hieronta on lempeä ja rentouttava hoitomuoto tuleville äideille. Raskausaikana kehon muuttuva painopiste aiheuttaa usein erilaisia lihasjännityksiä ja kiputiloja erityisesti​ lantion ja alaselän alueelle. Lisäksi voi esiintyä alaraajojen turvotusta ja niskahartiaseudun lihaskireyksiä.​

Raskausajan psykologin palvelut

Psykologiset palvelut sisältävät erilaista ohjausta ja hoidollista työskentelyä, kuten monipuolista keskusteluapua raskauden eri vaiheissa. Tapaamisten lähtökohtana on aina tulevan vanhemman henkilökohtainen tilanne ja asiat, jotka raskauden eri vaiheissa mietityttävät. Psykologipalveluista on apua myös raskauden jälkeen.

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonnan tavoitteena on käsitellä seksuaalisuuteen ja​ seksuaaliterveyteen liittyviä haasteita ammattilaisen kanssa. Neuvontaan voi tulla yksin tai parin kanssa, oli kyseessä parisuhde- tai itsetunto-ongelmat, elämänmuutoksen aiheuttamat haasteet, seksuaalisen suuntautumisen kysymykset tai yksinkertaisesti oman seksuaalisuuden ymmärtäminen paremmin. Seksuaalineuvonnassa pyritään huomioimaan jokaisen osallistujan tarpeet ja turvallisuus.

Vauvaterapia ja vauvan arviointi

Vauvan arviointiin liittyvät palvelut on tarkoitettu perheille, joissa on herännyt huoli vauvan kehityksestä. Asiaan perehtyneet ja erikoistuneet fysioterapeuttimme ovat vanhempien tai lasta hoitavien aikuisten tukena kaikissa vauvan kehitykseen liittyvissä kysymyksissä. Vauvaterapiaa tarvitsevat pääasiassa sellaiset vauvat, joilla on sensomotorisen kehityksen viive, jokin neurologinen sairaus tai epäily siitä, rakenteellinen poikkeama tai vuorovaikutuksen haasteita.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä