Raskausaika on monenlaisten muutosten, kysymysten ja pohdintojen aikaa. Uusi elämäntilanne ja uudenlainen arki herättävät fyysisten tuntemusten lisäksi paljon erilaisia mielen pohdintoja. Vanhemman hyvinvointi on keskeistä myös lapsen hyvinvoinnin kannalta, minkä takia henkisestä jaksamisesta kannattaa huolehtia läpi raskausajan.

Mitä raskausajan psykologiset palvelut ovat?

Raskausaika saattaa nostaa pintaan tunteita pesänrakennusvietistä masennukseen. Mielialat voivat vaihdella nopeastikin äärilaidasta toiseen, ja omia ajatuksia ja tunteita voi olla joskus vaikea ymmärtää. Myllertävien ajatusten kanssa ei kannata jäädä yksin.

Psykologiset palvelut sisältävät erilaista ohjausta ja hoidollista työskentelyä, kuten monipuolista keskusteluapua raskauden eri vaiheissa. Tapaamisten lähtökohtana on aina tulevan vanhemman henkilökohtainen tilanne ja asiat, jotka raskauden eri vaiheissa mietityttävät. Psykologipalveluista on apua myös raskauden jälkeen. Palvelu on aina luottamuksellista ja sen suorittaa aina kouluttautunut ammattilainen.

Mitä raskausajan psykologin palveluihin kuuluu?

Pyrimme helpottamaan huolia raskauteen liittyen, jotta valmistautuminen ja uuden oppiminen ainutlaatuisesta ajanjaksosta on mahdollista. Olemme apuna myös silloin, kun raskaus ei etene toivotulla tavalla tai kun vauva-arki henkisine haasteineen pääsee yllättämään.

Psykologiset palvelut sopivat kenelle tahansa, joka toivoo ulkopuolista, ammatillista keskusteluapua raskauteen, synnytykseen tai vanhemmuuteen liittyen. Asia ei voi koskaan olla niin suuri tai pieni etteikö siitä kannattaisi keskustella ammattilaisen kanssa.

Mihin asioihin, oireisiin tai diagnooseihin voi saada apua?

  • vaikeisiin tunteisiin ja ajatuksiin, jotka huolestuttavat tai kuormittavat raskausaikana tai sen jälkeen
  • ahdistukseen, masennukseen ja pelkotiloihin
  • huoliin ja kysymyksiin liittyen lapsen kehitykseen
  • varhaiseen vuorovaikutukseen (vanhemman ja vauvan yhdessäoloa, jossa lapsi oppii viestimään tarpeistaan ja vanhempi tulkitsemaan eleitä, ääniä ja liikkeitä)
  • omaan vanhemmuuteen liittyvät pohdinnat (myös yhdessä kumppanin kanssa)
  • omaan aikaan ja jaksamiseen liittyvien asioiden suunnittelu
  • identiteetin muutoksiin ja itselle tärkeistä asioista luopumiseen vanhemmuuden myötä
  • parisuhteen hyvinvoinnin tukeminen ennen ja jälkeen synnytyksen
  • aiempiin raskauksiin liittyneet ongelmat kuten keskenmenot ja lapsettomuus

Miten raskausajan psykologian palveluiden piiriin?

Et tarvitse lääkärin lähetettä. Voit varata ajan verkosta, suoraan psykologiltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 292 8570. Käyntikertojen määrä riippuu jokaisen henkilökohtaisista tarpeista ja niistä sovitaan aina erikseen. Useimmiten käyntikertoja on 1–10.

Raskausajan psykologikäynnin hinnat itsemaksavalle asiakkaalle:

Psykologin vastaanotto 45 min125 €

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme