Seksuaalinen hyvinvointi on olennainen osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Meistä jokainen on seksuaalinen olento. Saamme sen syntymässä ja se pysyy koko elämän ajan. Kuten elämä itsekin, myös seksuaalisuus ja sen ilmeneminen muuttuvat usein elämän edetessä. Vaihtuvat elämäntilanteet, valinnat ja ympäristö aiheuttavat muutoksia myös seksuaalisuudessamme ja sen kokemisessa. Erilaiset elämänkriisit, vanhemmuus tai ikääntyminen voivat vaikuttaa siihen, kuinka seksuaalisuuttamme toteutamme. Seksuaalisuudessa kohtaamme itsemme ja toisemme syvimpien kysymysten äärellä. Tämän vuoksi sekä yksilön ja parisuhteen keskeneräiset ja kohtaamattomat kysymykset ilmenevät seksuaalisuuteen tai seksiin liittyvinä ongelmina.

Seksuaalisuus on yksi tärkeimmistä asioista elämässämme, mutta siihen liittyviin haasteisiin esiintyy usein aiheetonta häpeää tai kynnys hakea keskusteluapua on korkea. Meidän tehtävämme on tarjota turvallinen ja luottamuksellinen ympäristö, jossa keskustellaan seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja huolista – joko yksin tai kumppanin kanssa.

Mitä seksuaalineuvonta on?

Seksuaalineuvonta on tavoitteellista ja ammatillista ihmisen seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden käsittelyä luottamuksellisessa vuorovaikutussuhteessa. Neuvonnassa annetaan tietoa ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä.

Seksuaalineuvojat ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka ovat valmiita auttamaan kaikenlaisissa seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Seksuaalineuvojan vastaanotolle voi hakeutua yksin, yhdessä kumppanin/kumppaneiden tai perheenjäsenten kanssa. Kaikki tapaamiset ovat luottamuksellisia ja etenevät asiakkaan tarpeet edellä.

Missä asioissa voi kääntyä seksuaalineuvonnan puoleen?

Olipa kyseessä sitten parisuhdeongelmat, seksuaalisen suuntautumisen kysymykset tai yksinkertaisesti oman seksuaalisuuden ymmärtäminen paremmin, laadukas ja kattava seksuaalineuvonta voi auttaa monessa tilanteessa.

  • Seksuaalinen haluttomuus, halujen eriparisuus
  • Tunteiden ilmaisun, läheisyyden ja vuorovaikutuksen vaikeudet
  • Itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät pulmat
  • Elämänmuutosten, esimerkiksi raskaus, menetys, ero, ikääntyminen, vaikutukset seksuaalisuuteen
  • Seksiin liittyvät kivut
  • Seksuaalitoimintojen vaikeudet
  • Sairauksien, toimenpiteiden, vammautumisen ja lääkitysten vaikutukset seksielämään
  • Seksuaalinen identiteetti ja suuntautuminen

Miten seksuaalineuvonnan palveluiden piiriin?

Et tarvitse lääkärin lähetettä. Voit varata ajan verkosta, suoraan seksuaalineuvojaltamme tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 292 8570. Käyntikertojen määrä riippuu jokaisen henkilökohtaisista tarpeista ja niistä sovitaan aina erikseen.

Seksuaalineuvonnan hinnat, Premius

Seksuaalineuvonta 60 min84,00 €
Seksuaalineuvonta 90 min115,50 €

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme