Tukea mielesi hyvinvointiin

Premiuksen kattavat mielen hyvinvoinnin palvelut ovat tarjolla nopeasti ja matalalla kynnyksellä. Palvelut perustuvat keskusteluun ja toiminnallisiin menetelmiin. Vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi mielenterveyden ongelmien tai psyykkisen pahoinvoinnin vuoksi. Vastaanotolle voi hakeutua myös akuutissa kriisitilanteessa. Vaikka ei olisi varsinaista mielenterveysongelmaa, käynneillä voi saada keskusteluapua esimerkiksi akuuttiin elämäntilannekriisiin, lieviin mieliala- tai ahdistusoireisiin tai uupumukseen.

Keskustelukäyntien ja psykoterapian tavoitteena on muun muassa lisätä itseymmärrystä, vahvistaa mielen hyvinvointia ja joustavuutta, auttaa käsittelemään ja ymmärtämään vaikeita tunteita sekä muuttaa itselle haitallisia ajatus- ja toimintamalleja. Käynnit suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi ja yhteistyössä.

Mielen hyvinvoinnin palveluista voit hyötyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Jos on jokin psykiatrinen sairaus, kuten masennus, ahdistuneisuushäiriö tai muu mielenterveyteen ja psyykkiseen pahoinvointiin liittyvän syy.
  • Jos haluaa käydä psykoterapiassa kehittymässä, tutustumassa itseensä tai vain puhumassa neutraalille osapuolelle huolistaan ja elämäntilanteestaan, vaikka ei olisi varsinaista psykiatrista sairautta.

Akuutti kriisiapu

Tarjoamme nopeasti saatavilla olevaa psyykkistä tukea, keskusteluapua sekä ohjaamista akuuteissa kriisitilanteissa. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu, johon asiakas voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä oman yhteydenoton perusteella tai maksusitoumuksen perusteella.​

Lyhyet psykoterapiajaksot tai yksittäiset keskustelukäynnit

Meille voit tulla yksittäiselle keskustelukäynnille tai lyhyelle psykoterapiajaksolle. Lyhyt psykoterapiajakso tarkoittaa yleensä noin 1-10 käyntiä. Käyntien tiheys on määriteltävissä sinun tilanteesi ja tavoitteidesi mukaisesti. ​Käynnit voivat olla myös harvakseltaan tapahtuvaa kannattelevaa työskentelyä tai yksittäisiä käyntejä oman tilanteesi jäsentämiseksi ja voimavarojen kartoittamiseksi tai jatkosuunnitelman tekemiseksi. ​

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Kela tukee 16–67-vuotiaiden psykoterapiaa lakisääteisenä kuntoutuksena. Psykoterapian tavoitteena voi olla muun muassa lisätä itseymmärrystä, vahvistaa mielen hyvinvointia ja joustavuutta, auttaa käsittelemään ja ymmärtämään vaikeita tunteita, sekä muuttaa itselle haitallisia ajatus- ja toimintamalleja. Psykoterapia suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaiseksi ja yhteistyössä.

Pari- tai perheterapia

Perheterapiassa tutkitaan ja hoidetaan perhettä ja pyritään tunnistamaan toimimattomia vuorovaikutusmalleja, jotka vaikuttavat perheenjäsenten hyvinvointiin. Yhdessä psykoterapeutin kanssa etsitään ja vahvistetaan myönteisempiä ja toimivampia tapoja olla suhteessa perheenjäseniin. Pariterapiassa asiakkaana on kaksi ihmistä, jotka ovat parisuhteessa. Pariterapiassa tutkitaan ja hoidetaan parisuhdetta ja sen vaikeuksia.

Koulutuspsykoterapia

Psykoterapeuttien lisäksi Premiuksesta löytyy ammattilaisia, jotka ovat parhaillaan psykoterapiakoulutuksessa. Terveydenhuollon ammattihenkilöinä psykoterapiakoulutuksessa olevien ammattilaisten työtä ohjaavat ja säätelevät samat lait ja periaatteet kuin valmiiden psykoterapeuttien työtä. Terapia toteutetaan psykoterapeuttikoulutuksen koulutusohjelman suuntauksen mukaisesti, kokeneen kouluttajapsykoterapeutin työnohjauksessa.

Psykologipalvelut

Psykologi tarjoaa keskusteluhoitoa aikuisille erilaisiin mielenterveyden ongelmiin, kuten ahdistukseen, masennukseen tai elämää voimakkaasti rajoittaviin pelkoihin. Psykologin vastaanotolle voi kuitenkin hakeutua myös ilman erityisiä mielenterveyden ongelmia, kun kaipaat ammattilaisen tarjoamaa keskustelutukea.

Miten mielen hyvinvoinnin palveluihin?

Mielen hyvinvoinnin palveluihin voi tulla itse maksaen lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä, jolloin voit varata ajan puhelimitse 010 292 8570 tai suoraan verkkoajanvarauksesta.

Mikäli sinulla on jonkin tahon myöntämä maksusitoumus tai päätös Kelan kuntoutuspsykoterapiasta, voit tiedustella kuntoutuspaikkoja puhelimitse 010 292 8570 tai sähköpostitse kuntoutuspaikat@premius.fi.

Premius Kuntoutus on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Kysy lisää – mielen hyvinvoinnin palvelut

Asiakaspalvelumme auttaa puhelimitse tai sähköpostitse:

010 292 8570
kuntoutuspaikat@premius.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Psykoterapian hinta itsemaksavalle asiakkaalle

Psykoterapian vastaanottohinnat vaihtelevat terapeuttikohtaisesti. Kunkin terapeutin vastaanottohinnan löydät hänen omalta esittelysivultaan.

Tutustumiskäynti 80 €
Psykoterapiakäynti 45 min115-125 €
Koulutuspsykoterapiakäynti 45 min (psykoterapeuttiopiskelijan tarjoama palvelu)70 €

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme