Petri Korhonen, OMI-fysioterapeutti

Kehityspäällikkö

Varaa aika

Toimipiste: Tampere
p. 050 305 0617
petri.korhonen@premius.fi

Premius Kuntoutus asiakaspalvelu
ma–pe 7.30–18.00
la 9.00–15.00
p. +358 10 292 8570

Erityispätevyydet ja kiinnostuksen kohteet

  • Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia
  • Purentaelimistön fysioterapia
  • Tinnituksen (korvien soimisen) fysioterapia
  • Migreenin fysioterapia
  • Huimauksen fysioterapia
  • Digitaaliset kuntoutuspalvelut

Tutkinnot

  • Urheiluhieroja (2002)
  • Fysioterapeutti (2006)
  • OMI-fysioterapeutti (2011)

Kutsun itseäni ihmisen biomekaanisen liikkeen ja fysiologian erikoisasiantuntijaksi. Tähän kuvaukseen olen päätynyt tavallaan sattuman kautta, sillä olen vain alun perin lähtenyt selvittämään vastausta kysymykseen miksi.

Ihmiskehossa mitään ei tapahdu ilman loogista tapahtumaketjua, ja on aina jokin syy, miksi jotakin tapahtuu. Tämä ajattelutapa on ollut syy siihen, että olen syventänyt tietoani ihmiskehon toiminnasta jo 20 vuoden ajan käyttämällä runsaasti aikaa kansainvälisiin lisäkoulutuksiin ja monialaisen tieteen seuraamiseen. Viimeisimmän tutkimustiedon nopea omaksuminen ja soveltaminen käytäntöön onkin johtanut monien fyysisten oireiden laaja-alaiseen ymmärtämiseen. Tämä on mielestäni modernin fysioterapian ydin ja se tekijä, joka erottaa fysioterapeutin muista kuntoutusalan ammattilaisista.

Yksilöllisellä ja tarkalla tutkimisella sekä diagnosoinnilla päästään yleensä selville oireiden juurisyistä. Vasta siinä vaiheessa, kun juurisyyt ovat selvillä, voidaan tehokkaasti vaikuttaa esimerkiksi tinnitukseen tai purentaongelmiin. Tavoitteenani on aina tarjota asiakkaalle yksilöllinen kuntoutuspolku, jonka kuljettuaan asiakas kykenee itse pitämään kehon oireilun poissa ja voimaan hyvin pitkäkestoisesti. Tämä strategia on toiminut hyvin, sillä ihmisten elämäntilanteet ja voimavarat sekä historia ovat aina erilaisia. Ihmistä ei voi koskaan kuntouttaa liukuhihnamenetelmällä menestyksekkäästi.

Olen koko fysioterapiauran ajan toiminut samanaikaisesti myös tietotekniikan parissa ja tämä toinen työ on mahdollistanut laajemman hahmotuksen työelämästä ylipäänsä sekä globaalista kaupankäynnistä ja markkinoinnista. Monialainen elämäntapa kuvaa hyvin luonnettani, koska aina pitää pystyä astumaan laatikon ulkopuolelle ja näkemään asiat monesta eri näkökulmasta sekä muuttamaan käytäntöjä. Tästä syystä nykyiseen työnkuvaani kuulu myös kehitystyötä, jossa pääsen yhdistelemään osaamistani niin fysioterapian kuin digitaalisen maailman osalta.

25 000 asiakastapaamisen myötä eteen tulee harvoin tilanteita, joihin ei löytyisi vaikutuskeinoja. Vastaanotolleni kannattaakin siis tulla matalalla kynnyksellä selvittämään, mistä oireet voisivat johtua. Mielenkiintoni herää etenkin haastavissa tilanteissa, joissa ei ole kyetty löytämään juurisyitä oireiden ilmenemiselle. Tällöin löytyy usein uusia polkuja, joita tutkimalla päästään taas syvemmälle ihmiskehon ihmeisiin.

Työskentelykielet: suomi, englanti