Aikuisten toimintaterapia

Tiedustele asiakaspaikkoja

Toimintaterapiassa harjoitellaan käden käyttöä.

Toimintaterapia tukee itsenäistä ja omatoimista elämää

Toimintaterapia tukee asiakkaan itsenäistä ja omatoimista suoriutumista elämän eri osa-alueilla asiakkaalle merkityksellisen toiminnan avulla.

Premius Kuntoutus tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita toimintaterapiapalveluita kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille suunnatusta toimintaterapiasta voit lukea lisää lasten ja nuorten toimintaterapia -sivulta.

Mitä toimintaterapia on?

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, joka perustuu asiakkaan ja terapeutin väliseen yhteistyöhön ja vuorovaikutussuhteeseen sekä toiminnan terapeuttiseen käyttöön. Toimintaterapeutti on Valviran laillistama terveydenhuollon ammattihenkilö.

Toimintaterapian tavoitteet laaditaan yhteistyössä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Menetelminä voidaan käyttää esimerkiksi arjen päivittäisiä toimintoja, pelillisyyttä ja luovia toimintoja.

Toimintaterapiaa on mahdollista toteuttaa vastaanottokäynteinä Tampereella tai Kangasalla sekä käynteinä asiakkaan toimintaympäristössä, kuten kotona tai koululla, Pirkanmaan alueella.

Esteettömistä vastaanottotiloistamme löytyy tiloja pöytätason työskentelyyn, kädentaitojen harjoitteluun, luovien toimintojen harjoitteluun ja keittiötoimintoihin. Toimipisteessä on lisäksi monipuolisesti varustettu toimintaterapiasali. Terapia voi olla yksilö- tai ryhmämuotoista.

Millaista aikuisten toimintaterapia on käytännössä?

Toimintaterapialla tuetaan mahdollisimman itsenäistä ja omatoimista toimimista arjessa. Asiakkaalle mielekkäiden ja merkityksellisten toimintojen avulla voidaan toteuttaa käden kuntoutusta, harjoitella kodin päivittäistoimintoja ja itsestä huolehtimisen taitoja.

Tavoitteiden mukaisesti voidaan tukea myös sosiaalista osallistumista, kuten asioimistilanteita. Liikunta- ja harrastuskokeilujen tavoitteena on löytää asiakkaalle mielekästä tekemistä myös vapaa-ajalle.

Terapiatyön lisäksi toimintaterapiapalveluihin kuuluvat toimintakyvyn arvioinnit sekä tarvittaessa ohjauskäynnit asiakkaan arkiympäristöön. Toimintaterapiassa ohjataan ja tuetaan myös asiakkaan läheisiä.

Lisäksi toimintaterapiassa on mahdollista muun muassa arvioida asiakaslähtöisesti kodinmuutostöiden tarvetta sekä tutustua arkea helpottaviin apuvälineisiin ja harjoitella niiden käyttöä.

Käden kuntoutus toimintaterapiassa

Käden kuntoutusta ja yläraajaharjoittelua on Premiuksessa mahdollista toteuttaa teknologia-avusteisesti Pablo-terapialaitteistolla ja Yeti-terapiatabletilla. Lue lisää yläraajakuntoutus-sivulta.

Tarve lastalle?

Lastatarpeen arvioinnista ja lastojen valmistamisesta voit lukea lisää lastapalvelun sivulta.

Milloin toimintaterapiaa tarvitaan?

Toimintaterapia auttaa aikuista asiakasta erilaisten neurologisten sairauksien, traumojen seurauksena tai onnettomuudessa syntyneiden vammojen hoidossa. Premiuksen aikuisten toimintaterapiatiimin vahvuuksia ovat erityisesti

 • selkäydinvammat
 • traumaperäiset aivovauriot
 • aivoverenkiertohäiriöt
 • etenevät neurologiset sairaudet (kuten MS-tauti ja ALS)
 • CRPS
 • pitkittyneen kivun hoito
 • mielenterveyden haasteet
 • kehitykselliset haasteet, kuten kehitysvammat.

Laadukkuutta asiakkaan kuntoutukseen tuo mahdollisuus konsultoida eri alojen asiantuntijoita sekä hyödyntää moniammatillisen yhteistyön mahdollisuutta. Premius tarjoaa muun muassa psykofyysistä fysioterapiaa, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaa, lantionpohjan fysioterapiaa sekä vaativaa kipukuntoutusta. Tarjolla on myös ratsastusterapiaa ja musiikkiterapiaa.

Toimintaterapiassa harjoitellaan keittiötoimintoja.

Miten aikuisten toimintaterapiaan?

Toimintaterapian asiakkaat tulevat kuntoutukseen yleisimmin maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, jossa maksajana voi olla esimerkiksi

 • Kela
 • vakuutusyhtiö
 • kunta, kaupunki tai kuntayhtymä
 • sairaanhoitopiiri tai hyvinvointialue.

Premius Kuntoutus on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Aikuisten toimintaterapia – kysy lisää ja tiedustele asiakaspaikkoja

Mikäli puheluusi ei juuri sillä hetkellä päästä vastaamaan, voit pyytää tiiminvetäjää soittamaan sinulle takaisin jättämällä viestin vastaajaan tai lähettämällä tekstiviestin tai sähköpostia.

Aikuisten toimintaterapian tiiminvetäjä Sanni-Maria Lähde, p. 050 400 8727 tai sanni-maria.lahde@premius.fi.

Toimintaterapian hinta itsemaksavalle asiakkaalle

Toimintaterapia 45 min63,20 €
Toimintaterapia 60 min83,60 €
Toimintaterapia 90 min105,10 €
Toimintaterapian etävastaanotto, avustajan tai lähiomaisen ohjaus, verkostopalaverit 45 min63,20 €
Toimintaterapian etävastaanotto, avustajan tai lähiomaisen ohjaus, verkostopalaverit 60 min83,60 €
Toimintaterapialausunto 45 min              63,20 € 
+ 50 % vastaanottokäynnin hinnasta, kun edestakainen matka on enintään 30 km Tampereen / Kangasalan toimipisteestä
+ 75 % vastaanottokäynnin hinnasta, kun edestakainen matka on enintään 60 km Tampereen / Kangasalan toimipisteestä
+ 100 % vastaanottokäynnin hinnasta, kun edestakainen matka on yli 60 km Tampereen / Kangasalan toimipisteestä

Haluatko tietää lisää?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme