Monipuolinen yläraajakuntoutus ja käden harjoittelu

Premiuksessa yläraajakuntoutus on mahdollista toteuttaa myös teknologia-avusteisesti.

Terapialaitteisto Pablo, terapiatabletti Yeti, harjoituskeittiö sekä erilaiset taide- ja käsityömenetelmät tarjoavat paljon mahdollisuuksia käden kuntoutukseen. Lisäksi meillä on erilaisia vuodenajan mukaan vaihtuvia työpajoja. Sekä Pabloa että Yetiä voi käyttää myös kognitiivisten taitojen harjoitteluun.

Motivoivaa harjoittelua

Pablo-terapialaitteisto on tarkoitettu kuntoutukseen asiakkaille, joilla on motorisia toimintahäiriöitä. Se on sensoriteknologiaa hyödyntävä kuntoutuslaitteisto, jonka liikesensorit mahdollistavat tietyn, annetun liikkeen harjoittamisen pelimaailmassa.

Pablon sensorit voidaan kiinnittää mihin tahansa raajaan tai vartalolle. Niiden avulla voidaan mitata kehon eri osien liikeratoja ja liikelaajuuksia ja seurata tarkasti edistymistä. Harjoittelu kohdentuu tiettyyn annettuun liikerataan. Tavoitteelliset harjoitukset hyödyntävät pelimaailmaa, ja harjoittelusta saa välitöntä palautetta. Sensoreiden yhteiskäytöllä on mahdollista havaita kompensaatioliikkeiden käyttö. Sensorit havaitsevat pienetkin edistysaskeleet liikkeen tuottamisessa, mikä on hyvin motivoivaa ja auttaa oivaltamaan oikeita liikemalleja.

Yeti-terapiatablettia voidaan käyttää kaikenikäisten asiakkaiden ja kaikkien asiakasryhmien kanssa. Laitteesta löytyy erilaisia kuntoutujaa motivoivia pelejä ja harjoituksia, joiden avulla käden kuntoutus voidaan toteuttaa hauskalla ja mielekkäällä tavalla. Korkeuden ja kallistuksen säädön ansiosta laite voidaan säätää jokaiselle käyttäjälle sopivaksi ja myös pyörätuolia käyttävät pääsevät tarpeeksi lähelle laitetta.

Kenelle?

Pabloa ja Yetiä käytetään ensisijaisesti neurologisessa kuntoutuksessa ja kipukuntoutuksessa. Ne soveltuvat asiakkaille, joilla on toimintahäiriöitä yläraajan liikkeessä, tarttumisessa tai tarkkuudessa. Näitä laitteita voidaan hyödyntää kokonaisvaltaisesti kehonhallinnassa ja tasapainossa sekä kognitiivisessa harjoittelussa.

Pablon ja Yetin kanssa harjoittelusta voivat hyötyä esimerkiksi jonkin seuraavista diagnooseista saaneet henkilöt:

  • CP-oireyhtymä
  • MS-tauti
  • aivovamma
  • tuki- ja liikuntaelinsairaus
  • selkäydinvamma
  • aivoverenkiertohäiriö.

Pablon kanssa on mahdollista harjoitella niin istuen kuin seistenkin. Yetin käyttöasento taas on muokattavissa vaakaan, pystyyn tai portaattomasti kallistettuun kulmaan.

Yläraajakuntoutus- ja harjoittelu tehdään toiminta- tai fysioterapeutin ohjauksessa. Terapeutti laatii kuntoutujalle aina tavoitteellisen harjoittelusuunnitelman, jossa teknologia-avusteinen yläraajakuntoutus voi toimia kokonaiskuntoutuksen osana.

Tarvitsetko lastan?

Valmistamme myös yksilöllisiä yläraaja- ja kaularankaortooseja matalalämpömuovista. Lastaa voidaan käyttää erilaisten oireiden tai sairauksien jälkitilojen hoitoon. Siitä voi olla apua esimerkiksi halvaantuneen käden hoidossa, nivelrikkopotilailla tai erilaisissa rasitusvammoissa. Lue lisää lastapalvelusta.

Käden kuntoutus Premiuksessa Pablo-terapialaitteiston avulla

Miten yläraajakuntoutukseen?

Yläraajakuntoutukseen voi tulla

  • itse maksaen lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä
  • kunnan, kaupungin tai hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä
  • Kelan maksusitoumuksella
  • vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.

Premius Kuntoutus on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.

Yläraajakuntoutus – kysy lisää

Asiakaspalvelumme auttaa puhelimitse tai sähköpostitse:

010 292 8570
kuntoutuspaikat@premius.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme