Ratsastusterapia aktivoi fyysisesti ja psyykkisesti

Ratsastusterapia on kokonaisvaltainen kuntoutusmuoto, jossa painottuvat asiakkaan tavoitteista ja terapeutin pohjakoulutuksesta riippuen motoriset, psyykkiset tai sosiaaliset tavoitteet.

Ratsastusterapia on aina ratsastusterapeutin ja tehtävään koulutetun terapiahevosen yhdessä toteuttamaa kuntoutusta, jonka avulla voidaan paneutua kehon ja mielen hallintaan tai toiminnan ohjaustaitoihin. Ratsastusterapiassa voidaan painottaa myös käyttäytymisen hallintaa tukevia harjoituksia.

Toiminnallisena terapiamuotona ratsastusterapia aktivoi ja motivoi ihmistä toimimaan. Vuorovaikutus liikkeen, kosketuksen ja tunteiden kautta aktivoi kuntoutujaa fyysisesti ja psyykkisesti. Ratsastusterapia on terapiamuotona psykofyysinen kokonaisuus, jossa otetaan huomioon ihmisen kehon ja mielen yhteys, jolloin hevonen ja luonto ovat merkittävässä roolissa. Ratsastusterapialla voidaan vahvistaa taitojen siirtymistä omaan arkeen ja näin ollen mahdollistetaan arkeen osallistuminen myös. Talliympäristö on hyvin kokonaisvaltainen ja terapeuttinen toimintaympäristö.

Miten ratsastusterapiaan?

Ratsastusterapiaan hakeudutaan yleensä maksusitoumuksen kera.

Ratsastusterapian hinta itsemaksavalle asiakkaalle

Ratsastusterapia 45 min128,50 €
Ratsastusterapia 60 min160,70 €

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme