Äitiyspalvelut Premiuksessa – rakkaudella perheille

27.02.2023

Äidiksi ja vanhemmaksi tuleminen mullistaa elämää aika tavalla. Se on jotain äärettömän hienoa ja merkityksellistä, mutta samalla se muuttaa monia asioita.

Moni tuleva äiti jännittää synnytystä ja oman kehon muutoksia. Miten raskaus ja uusi elämäntilanne vaikuttaa parisuhteeseen, omaan seksuaalisuuteen ja itsetuntoon. Raskausaika voi aktivoida omaan lapsuuteen ja omiin vanhempiin liittyviä tunteita ja kokemuksia, joita on hyvä työstää.

Mahdollisten kipujen vuoksi arki ja nukkuminen voi olla raskausaikana haastavaa, mikä saattaa heijastua myös muihin perheenjäseniin. Palautuminen synnytyksen jälkeen voi mietityttää ja mahdollisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin voi tarvita ohjausta. Mieltä painavien ja toimintakykyä haittaavien asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin vaan niihin on saatavilla apua koko raskauden ajan ja sen jälkeenkin.

Haluamme Premiuksessa tarjota saman katon alta laaja-alaisesti palveluja auttaaksemme parantamaan äidin hyvinvointia, nauttimaan raskaudesta ja sen jälkeisestä arjesta –unohtamatta puolison ja perheen tukea. Palveluihimme kuuluu äitiysfysioterapian ja raskausajan hieronnan lisäksi psykologipalvelut, seksuaalineuvonta sekä vauvan arviointi ja vauvaterapia.

Neuvolapalveluiden täydentäjä

Moni äitiysfysioterapiaan tuleva kokee neuvolapalveluiden olevan riittämättömiä suhteessa omiin tarpeisiin. Tyypillinen asiakkaamme haluaa pitää huolta sekä itsestään että vauvan hyvinvoinnista raskausaikana ja sen jälkeen. Kun äiti voi hyvin, vauva voi hyvin. 

Äitiysfysioterapiasta saa työkalut toimia oman hyvinvoinnin eteen, ohjausta oikea-aikaiseen turvalliseen harjoitteluun ja liikkeisiin, jotka auttavat etenemään kohti omaa tavoitetta. Usein oletetaan erilaisten kipujen kuuluvan raskauteen ja niiden poistuvan synnytyksen myötä, mutta läheskään aina niin ei käy. Terapeuttisen harjoittelun ja manuaalisen terapian keinoja kannattaa siis kokeilla ajoissa.

Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä teemoja esimerkiksi raskausaikaan, tulevaan vanhemmuuteen ja muuttuvaan kehoon liittyen. Toisinaan voi olla tarpeen käydä läpi psykologin kanssa raskauteen, synnytykseen tai vanhemmuuteen liittyviä ajatuksia.

Miksi äitiyspalvelut ovat tärkeitä?