Synnytyksenjälkeiseen palautumiseen tähtäävä ryhmä syksyllä 2024 

28.06.2024

Lokakuussa 2024 Premiuksella alkaa fysioterapeutin ja psykologin ohjaama synnytyksen jälkeiseen palautumiseen tähtäävä ryhmä Oma keho takaisin.  

Ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka etsit synnytyksestä palautumista tukevaa, asteittain etenevää, turvallista liikunnallista harjoittelua, mutta olet myös kiinnostunut jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista. Parhaan hyödyn kurssista saat, kun olet valmis käyttämään arjessa pienen hetken itsenäiseen harjoitteluun tapaamiskertojen välissä.  

Oma keho takaisin, osio 1: Löydä lantionpohja ja vatsan tuki   

Mitä tehdään:  

Tavoitteena on löytää uudelleen kehon neutraali keskiasento ja tukilihaksiston aktivaatio, mikä toimii pohjana taloudelliselle kehonkäytölle. Ryhmässä tehtävien harjoitteiden avulla löydät keskivartalon tuen, pystyt tunnistamaan lantionpohjan ja tiivistämään vatsaseinämää. Lisäksi tarkoituksena on kytkeä keskivartalon yhteisaktivaatio ja pallean toiminta liikkeisiin. Harjoittelussa edetään matalissa alkuasennoissa tarkoituksena hahmottaa keskivartalon toiminta ja valmistaa kehoa kohti haastavampia liikkeitä.  

Psykologin johdolla ryhmässä käydään läpi synnytyskokemusta. Tavoitteena on luoda tila synnytyskokemuksen äärelle pysähtymiselle, tunnistaa siihen liittyvät tunteet, ajatukset ja merkityksenannot sekä niiden mahdollinen vaikutus omaan hyvinvointiin tässä hetkessä. Ryhmä tukee vanhemmuutta sekä mahdollistaa myös vertaistuen ja vauva-arkeen liittyvien asioiden jakamisen.  

Ryhmän koko:  

Suljettu pienryhmä, jonka koko on enintään 8 henkilöä. Ryhmä toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 5.  

Kenelle sopii:  

Ryhmä sopii synnyttäneille äideille. Mukaan voi tulla aikaisintaan jälkitarkastuksen jälkeen, mutta yhtä hyvin myöhemminkin, kun harjoittelun aloittaminen on itselle ajankohtaista.  

Aika:  

Joka toinen maanantai:  

Yhteensä 5 kokoontumiskertaa, joista kolme fysioterapeutin johdolla (kesto 60 min) ja kaksi psykologin johdolla (kesto 90 min).  

Paikka:  

Premius Kuntoutus Tampere, Sarvijaakonkatu 5, Tampere  

Hinta:  

125 €. Sisältää 5 kokoontumiskertaa. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssin hinta laskutetaan kokonaisuudessaan kurssin alettua.  

Ilmoittautuminen: 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.9.2024. Ilmoittautumiset ja lisätiedot elina.niemi@premius.fi, 050 520 5409  

Oma keho takaisin -pienryhmä koostuu kolmesta osiosta, joista voi valintansa mukaan osallistua vain yhteen tai kaikkiin numerojärjestyksessä. Syyskuussa alkaa ensimmäinen osio, jossa keskitytään erityisesti lantionpohjan ja vatsan tuen löytymiseen sekä synnytyskokemuksen läpikäymiseen. Toisen osion teemana on Toiminnallinen keho, liikkuvuutta ja voimaa ja kolmannen osion teemana Iskuttavat liikkeet, kohti juoksua ja hyppyjä. Toisen ja kolmannen osion alkamisesta voit tiedustella Elinalta.