Raskausaika tuo mukanaan muutoksia niin kehoon kuin sen toimintaan. Lantion ja keskivartalon lihakset ja sidekudokset altistuvat äärimmäiselle venymiselle. Kehon kuormitussuhteet muuttuvat, mikä voi aiheuttaa kipuja, estää liikkumista ja​ hankaloittaa arkea. Kipuihin voi kuitenkin saada merkittävää helpotusta terapeuttisen harjoittelun ja manuaalisen käsittelyn avulla.

Mitä raskausajan fysioterapia on?

Raskausajan fysioterapia on kokonaisvaltaista, ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa äitiysfysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa synnytykseen valmistautumisessa. Raskausajan fysioterapia täydentää neuvolatoimintaa ja sopii kaikille raskaana oleville, joilla on kysyttävää, huolia, kipuja tai tarve muunlaiselle tuelle synnytykseen valmistautuessa.

Hoidon keskiössä ovat turvallinen liikkuminen läpi raskausajan, mahdollisten kipujen lievittäminen sekä synnytykseen ja sen jälkeiseen palautumiseen valmistautuminen. Fysioterapia toteutetaan aina yksilölliset tarpeet ja terveydentila huomioiden. Äitiysfysioterapeuttimme ovat laajan lantionpohjan fysioterapian erikoistumisen suorittaneita kokeneita ammattilaisia.

Millaista raskausajan fysioterapia on?

Monipuolisessa ohjauksessa huolehdimme, että jokainen saa juuri itselleen sopivaa hoitoa ja oikeanlaiset vinkit kotiharjoitteluun. Erityisesti lantionpohjan harjoittelu on hyödyllistä jo raskausaikana, koska elastinen ja rentoutumiskykyinen lantionpohja joustaa paremmin synnytyksessä nopeuttaen sitä ja voi täten vähentää synnytysvaurioiden riskiä. 

Manuaalisissa käsittelyissä käytössämme on vatsamakuun mahdollistava raskausajan tyyny, mikä lievittää selälle aiheutuvaa painetta. Liitoskipujen (häpyliitoskipu), närästyksen, ummetuksen ja selkäsärkyjen kanssa ei tarvitse kärvistellä, sillä fysioterapiasta on apua myös näihin vaivoihin. Erilaiset kivut eivät välttämättä poistu automaattisesti raskauden jälkeen, joten niihin kannattaa hakea apua fysioterapiasta jo raskausaikana.  

Mitä raskausajan fysioterapiasta saa ja miten siitä hyötyy?

  • vinkkejä ja ohjeita raskausajan turvalliseen liikuntaan ja treeniin
  • tietoa synnytykseen liittyvistä kysymyksistä, kuten mitä synnytys tarkoittaa lantionpohjan kannalta ja miten palautuminen synnytyksen jälkeen etenee
  • helpotusta tuki- ja liikuntaelimistön kipuihin (esim. liitoskivut sekä selkä- ja niskasäryt) ja tietoa niiden ennaltaehkäisystä
  • apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin
  • treeniapua lantionpohjan harjoitteluun
  • ohjeita ja näkökulmia yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen koko raskauden ajan
  • ohjausta raskausajan seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin sekä tulevaan vanhemmuuteen ja muuttuvaan kehoon liittyen​.

Miten raskausajan fysioterapiaan?

Et tarvitse lääkärin lähetettä. Voit varata ajan verkosta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 292 8570.

Jos raskauden kulussa on poikkeavuuksia, keskustele lääkärisi kanssa ennen ajanvarausta.

Raskausajan fysioterapian hinta itsemaksavalle asiakkaalle:

Raskausajan fysioterapia 60 min89,30 €
Raskausajan fysioterapialausunto 45 min71,40 €

Raskausajan fysioterapeutista löydät ammattilaisen, jonka puoleen voit kääntyä aina tarvittaessa. Tutulle ammattilaiselle on helppo varata aika myöhemminkin esimerkiksi fysioterapeuttiseen tilannearvioon synnytyksen jälkeen.​ Käyntien määrä vaihtelee yksilöllisesti. Yleensä kertoja kertyy 1–10.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme