”Toivon, että muutkin saisivat kokea kuntoutumisen näin mielekkäänä”

03.05.2021
Veera kuntoutuksessa Premiuksen tiloissa

Premiuksen asiakkaana noin puoli vuotta ollut Veera on kokenut, että hän on saanut mielekästä ja monipuolista kuntoutusta. Veera on 36-vuotias ja hänellä on taustalla aivoinfarkti sekä vuoto ja vasemman puolen hemiplegia.

”Käyn säännöllisesti viikoittain fysioterapiassa vastaanotolla sekä toimintaterapiassa joka toinen viikko. Lisäksi minulla on allasterapiaa 10 kertaa vuodessa. Olen saanut terapiasta paljon uusia ideoita, joita voin hyödyntää kotona. Tavoitteenani on pystyä toimimaan mahdollisimman itsenäisesti. Fysioterapian sisältö on ollut monipuolista. Viime talvena harjoittelimme fysioterapian lajikokeilussa mm. lumilautailua ja hiihtoa. Myös ratsastus on ollut osa fysioterapiaani Premiuksessa.

Lisäksi fysioterapiaani sisältyi 15 kerran Lokomat-kävelykuntoutusjakso alkukeväästä 2021. Harjoittelu robotilla oli mielekästä, mutta myös tosi rankkaa. Sain siinä kunnon treenin joka kerta. Kävelyjakso oli todella hyödyllinen osa kokonaiskuntoutumistani ja sen ansiosta uskalsin kävellä ulkona ilman kävelykeppiä. Ilman terapeuttien ammattitaitoa, innostusta ja kannustusta minulle ei olisi tullut toispuolihalvaantuneena mieleenikään lähteä kokeilemaan tehtyjä harjoitteita ja uusia liikuntalajeja.”

Premiuksen laitteet ja välineet on monipuolisia ja nykypäiväisiä. Premiuksessa on minulle juuri sopiva kuntosali ja laitteet on sijoitettu niin, että pystyn käyttämään niitä itsenäisestikin.

Toimintaterapiassa on monenlaisia terapiamuotoja. Tällä hetkellä ”koulutamme” tuntojani uudelleen ja siitä on tehty äärettömän mielenkiintoista itselleni. Pysyy motivaatio ja toivo yllä.

Olen saanut molemmilta terapeuteiltani hyviä kotiharjoitteluohjeita ja vinkkejä. Ja mikä parasta, terapeuttini tekevät saumatonta yhteistyötä, jotta terapioiden kokonaisuus on yhtenäinen ja kattava. Minut huomioidaan kokonaisuutena, mikä on itselleni todella tärkeätä.

Kaikki terapiassa tehdyt harjoitteet ja liikuntakokeilut ovat olleet minulle tosi hyödyllisiä kokonaiskuntoutumistani ajatellen, ja ne vaikuttavat myös mielialaani positiivisesti. Usko itseeni on kasvanut, kun olen onnistunut haastavammissa asioissa.

Toivon, että muutkin saisivat kokea kuntoutumisen näin mielekkäänä, kun minä olen saanut kokea. Vaihtoehtoja on tosi paljon.”