Premiuksella alkaa Bobath-koulutus syksyllä 2023

31.03.2023
Neurologinen fysioterapia

Koulutuspaikka

Koulutus järjestetään Premiuksen Tampereen toimipisteellä: Sarvijaakonkatu 5 B, 33540 Tampere

Kouluttaja

Kouluttajana kurssilla toimii Kirsi Säynevirta, fysioterapeutti YAMK, Bobath-kouluttaja IBITA, aikuisten neurologisen fysioterapian erikoisasiantuntija, Affolter-terapeutti

Koulutusaika

Koulutus alkaa 25.9.2023. Koulutusviikot: 25. – 29.9.2023, toinen viikko 16. – 20.10.2023 ja kolmas viikko 29.1.2024 – 2.2.2024

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 3968 € (3200 € alv 0 %) / osallistuja.

Osallistujamäärä

Kurssille mahtuu 12 osallistujaa.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 16.6.2023 mennessä. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten perusteella, ja koulutukseen hyväksytyille ilmoitetaan 30.6.2023 mennessä.

Koulutuksen sisältö ja vaatimukset

Koulutus koostuu teoriasta, käytännön harjoittelusta pareittain ja ryhmissä, kouluttajan kuntoutujademonstraatiosta, pareittain toteutetusta terapiasta asiakkaiden kanssa ja välitehtävistä. Käytännön ja teorian yhdistyminen harjoitellessa mm. posturaalista kontrollia, kävelyä ja yläraajan toiminnallista kuntoutusta. Lisäksi jaksojen välissä tehdään käytännön työhön liittyviä etätehtäviä.

Kurssille osallistuvien fysio- ja toimintaterapeuttien on työskenneltävä neurologisten kuntoutujien kanssa osallistuessaan kurssille. Heillä on oltava vähintään yhden vuoden työkokemus neurologisten kuntoutujien kanssa ja mahdollisuus työskennellä neurologisten kuntoutujien kanssa koko koulutuksen ajan.

Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille perusvalmiuksia analysoida normaalia toimintaa ja liikkumista sekä analysoida ja fasilitoida normaalista poikkeavaa toimintaa ja liikkumista. Koulutus antaa myös valmiuksia ohjata kuntoutujaa uusiin toiminnan ja liikkumisen malleihin. Koulutuksen myötä osallistuja ymmärtää neurofysiologisen perustan, joka on nykyisen Bobath-lähestymistavan taustalla. Lisäksi osallistuja osaa integroida kansainvälisen toimintakyvyn, vamman ja terveyden luokituksen (ICF) periaatteet aikuisneurologisten kuntoutujien toimintahäiriöiden arviointiin ja terapiaan.

Lisätietoja koulutuksesta: olli.lahteenmaki@premius.fi

Hae koulutukseen

Nimesi*
Osoitteesi*