Premius kuntoutus

Ryhmämuotoinen kuntoutus

 

Premius tarjoaa yksilöfysioterapian lisäksi hyviä ryhmäkokonaisuuksia. Ryhmässä tekeminen tukee harjoittelua ja luo terapiakäynneistä mukavan sosiaalisen kohtaamisen. Ryhmäterapia tulee myös kustannuksiltaan asiakkaalle yksilökäyntejä edullisemmaksi.

 

Asiakkaat saavat jokaiselta kerralta kuvalliset kotiharjoitusohjeet sekä kirjallista materiaalia tapaamisissa käytyjen teoria-asioiden pohjalta. Ryhmäkertojen aikana kuntoutujille kertyy turvalliset ja tehokkaat harjoitteet sekä kotiin että kuntosalille.

 

Premiuksen tarjoamat ryhmäfysioterapiat Niskalenkki ja Selkävoitto kestävät kuusi viikkoa, ja ne kokoontuvat kerran viikossa tunnin kerrallaan. Ryhmien koko on 4-8 henkilöä, mikä takaa yksilöllisen ohjauksen ja kullekin sopivien harjoitteiden valitsemisen. Ryhmien ohjaajat ovat virallisen koulutuksen saaneita fysioterapeutteja. Kummankin ryhmäterapiajakson hinta on 134 euroa. Seuraavien ryhmien alkamisesta voit tiedustella Premiuksen asiakaspalvelusta.

Niskalenkki-ryhmästä apua niskan ja hartioiden kipuihin

 

Niskalenkki-ryhmässä keskitytään niska-hartiaseudun, olkapään ja rintarangan ongelmiin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Ryhmässä opetellaan vahvistamaan niskan, hartiaseudun ja ylävartalon oikeata asentoa tukevia lihaksia ja lisäämään rintarangan liikkuvuutta kullekin osallistujalle sopivilla harjoitteilla. Tavoitteena on lisätä osallistujien tietämystä siitä, miten ryhdin muuttaminen sekä liikkuvuuden ja lihasvoimien heikentyminen vaikuttavat erilaisten oireiden syntyyn.

 

Ryhmässä käydään läpi turvallisia lihasvenytyksiä sekä kuntosaliharjoitteita, jotka vahvistavat ylävartalon lihaksia ja tärkeimpiä keskivartalon lihaksia, jotka vaikuttavat lantion asennon hallintaan. Ryhmätapaamisten aikana voidaan pohtia osallistujien esille tuomia ongelmia, kuten niskalle ja hartiaseudulle sopivia nukkumis- ja lukemisasentoja. Lisäksi tapaamisten aikana on mahdollista toteuttaa sauvakävelyn opettelu. Koska kuuden viikon aikana lihakset eivät vielä ehdi kehittyä merkittävästi, tavoitteena on luoda turvalliset edellytykset osallistujien omalle harjoittelulle myös ryhmäkokoontumisten päätyttyä.

Selkä kuntoon Selkävoitto-ryhmässä

 

Selkävoitto-ryhmä sopii kaikille, joilla on ongelmia selän hallinnassa ja hyvän ryhdin löytämisessä. Erityisesti ryhmästä on apua henkilöille, joilla on kroonisia ja/tai toistuvia alaselkäongelmia, nikamasiirtymä tai välilevyvaurio sekä selkäoperaatioista kuntoutuville. Harjoittelu on mahdollista aloittaa heti akuutin kipuvaiheen helpotuttua.

 

Selkävoitto-ryhmän tavoitteena on selän luonnollisen hyvän asennon löytäminen sekä selän hallinnan ja tukilihasten aktivoiminen. Ryhmässä opetellaan harjoitusten kautta aktivoimaan selkää tukevia lihaksia, jotta kivut helpottaisivat ja toimintakyky palautuisi.

 

Selkävoitto-ryhmän ohjaaja on fysioterapeutti Hanna Katajamäki.