Ratsastusterapia

 

Ratsastusterapia on kokonaisvaltainen kuntoutusmuoto, jossa painottuu asiakkaan tavoitteista ja terapeutin pohjakoulutuksesta riippuen motoriset, psyykkiset ja/tai sosiaaliset tavoitteet. Ratsastusterapia on aina ratsastusterapeutin ja tehtävään koulutetun terapiahevosen yhdessä toteuttamaa kuntoutusta, jonka avulla voidaan paneutua kehon ja mielen hallintaan, toiminnan ohjaustaitoihin tai ratsastusterapiassa voidaan painottaa käyttäytymisen hallintaa tukevia harjoituksia.

 

Toiminnallisena terapiamuotona ratsastusterapia aktivoi ja motivoi ihmistä toimimaan. Vuorovaikutus liikkeen, kosketuksen ja tunteiden kautta aktivoi kuntoutujaa fyysisesti ja psyykkisesti. Ratsastusterapia on terapiamuotona psykofyysinen kokonaisuus, jossa otetaan huomioon ihmisen keho-mieli yhteys, jolloin hevonen ja luonto ovat merkittävässä roolissa. Ratsastusterapialla voidaan vahvistaa taitojen siirtymistä omaan arkeen ja näin ollen mahdollistetaan arkeen osallistuminen myös. Talliympäristö on hyvin kokonaisvaltainen ja terapeuttinen toimintaympäristö.

 

Ratsastusterapiaan hakeudutaan yleensä maksusitoumuksen kera.

Premius_henkilokuvat_2020_SuviT

Ratsastusterapeutti Suvi Thornley

 

Olen pohjakoulutukseltani fysioterapeutti (2004) ja olen suorittanut myös neurologisen fysioterapeutin erikoistumisopinnot (2005) ja psykofyysisen fysioterapian opinnot (2019). Ratsastusterapeuttina ole toiminut vuodesta 2013. Ratsastusterapian myötä olen tutustunut autismin kirjoon sekä mielenterveyskuntoutukseen neurologisten kuntoutujien lisäksi.

 

Minulta saa kysyä lisätietoja ratsastusterapiasta. Vastaan ja autan mielelläni!

p. 050 472 0363

suvi.thornley@premius.fi