Matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta nuorille

Nuotti-valmennus on Kelan kustantamaa matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta 16-29-vuotiaalle nuorelle, jonka toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Heikentynyt toimintakyky estää tai rajoittaa nuoren tulevaisuuden suunnittelua, opiskelua tai opiskelemaan tai työelämään pääsyä. Nuori ei yksin kykene tai ei ole motivoitunut suunnittelemaan elämäänsä eteenpäin ja luomaan tavoitteita tulevaisuudelle.

Nuotti-valmennuksen tarkoitus on, että nuoren käsitys omista vahvuuksista ja voimavaroista vahvistuu ja hän kartuttaa elämänhallintaan ja työelämävalmiuksiin liittyviä taitojaan. Valmennuksen toteuttaa henkilökohtainen valmentaja yhdessä nuoren kanssa.

Nuotti-valmennuksessa edistetään ja vahvistetaan verkostoyhteistyötä. Verkostotyön avulla yhdistetään nuoren kanssa toimivien tahojen asiantuntemus, se mahdollistaa tarpeellisten tietojen vaihdon ja nuoren kokonaistilanteen hahmottamisen.

Valmennuksen toteutus

Nuori saa valmennuksesta kirjallisen päätöksen postitse ja valmentaja ottaa yhteyttä nuoreen sopiakseen ensimmäisen tapaamisen.  Nuotti-valmennus koostuu käyntikerroista, jotka toteutetaan henkilökohtaisen valmentajan ja nuoren yhteisinä tapaamisina. Valmentaja ja nuori tapaavat pääasiassa nuoren arkiympäristössä.

Kela myöntää nuorelle 20 x 60 minuutin tapaamista, josta valmennuksena toteutetaan nuoren tarvitsema määrä.

Miten Nuotti-valmennukseen?

Nuotti-valmennukseen pääseminen on helppoa. Nuori itse tai nuoren läheinen voi ottaa suoraan yhteyttä Kelaan, jossa asia ohjataan kuntoutuksen asiantuntijalle. Myös nuoren kanssa työskentelevä yhteistyötaho voi ottaa yhteyttä Kelaan.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme 010 292 8570 tai toimisto@premius.fi. Tutustu myös kela.fi.

Haluatko tietää lisää?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä

Tämä palvelu on saatavilla seuraavissa toimipisteissämme

Nuotti-valmentajat