Päivi Numminen, puheterapeutti

Yhteystiedot

Toimipiste: Tampere
p. 050 467 4265
paivi.numminen@premius.fi

Tiedustele puheterapian asiakaspaikkoja Pirkanmaalla ja lähialueilla:

Sanni Pajarinen
puheterapian tiiminvetäjä, puheterapeutti
p. 050 443 5492
sanni.pajarinen@premius.fi

Erityispätevyydet ja kiinnostuksen kohteet

  • Vaikeiden nielemisen häiriöiden hoitaminen ja diagnosointi
  • Kielelliset vaikeudet ja häiriöt
  • Kouluikäisten lasten puhemotoriset vaikeudet
  • Äänen ongelmat

Tutkinnot ja koulutukset

  • Filosofian maisteri, logopedian koulutusohjelma (1998)
  • Lisensiaatin tutkinto, aiheena aikuisten liuotushoidettujen potilaiden kielelliset taidot ja elämänlaatu (2014)
  • Muita tärkeitä koulutuksia: LSVT-loud, DPNS ja FEES teoria

Olen toiminut puheterapeuttina Tampereen seudulla parikymmentä vuotta. Pääasiassa asiakkaani ovat aikuisneurologisia asiakkaita, joilla on erilaisia ​​kommunikaation haasteita, kuten puhevaikeuksia, kielellisiä häiriöitä, äänen ongelmia tai nielemisvaikeuksia.

Tavoitteena on parantaa näitä taitoja ja mahdollistaa tehokasta ja sujuvaa kommunikaatiota asiakkaan omassa ympäristössä. Puheterapiassa muun harjoittelun rinnalla harjoitellaan puhetta tukevien ja korvaavien keinojen käyttöä. Asetamme yhdessä asiakkaan kanssa kuntoutukselle realistiset tavoitteet. Yleisesti tavoitteena on myös aina parantaa asiakkaan elämänlaatua ja mahdollistaa parempaa vuorovaikutusta niin työssä kuin yksityiselämässäkin.

Puheterapian toteuttamisessa yhteistyö on olennainen osa tehokasta kuntoutusta ja hoitoa. Yhteistyöllä tarkoitetaan eri ammattilaisten välistä tiivistä ja koordinoitua työskentelyä potilaan hyvinvoinnin ja kuntoutuksen tukemiseksi sekä luonnollisesti tiivistä yhteydenpitoa asiakkaan läheisten kanssa.

Eniten minulle on vuosien varrella kertynyt kokemusta vaikeiden nielemisen häiriöiden hoitamisesta ja diagnosoinnista sekä kielellisistä vaikeuksista. Koen myös osaavani kohdata asiakkaani ja heidän läheisensä vaikeassa sairastumisen kriisissä. Viimeisten vuosien aikana myös kouluikäisten lasten puhemotoriset vaikeudet ovat herättäneet mielenkiintoni, ja minulla on asiakkaina muutamia kouluikäisiä lapsia ja uutena aluevaltauksena myös nuoria asiakkaita.

Olen työskennellyt terveyskeskuksissa Hyvinkäällä ja Tuusulassa ennen vuotta 2001, Tampereen kaupungilla Hatanpään kuntoutusosastoilla 2004–2008, TAYS erikoissairaanhoidon kuntoutusosastolla (NEKU) 2009–2010 sekä Tammenlehväkeskuksen kuntoutusosastoilla 2010–2019. Sivupersoona Oy:ssä työskentelin 2020–2022 ja vuodesta 2023 alkaen toimin Premius Kuntoutus Oy:ssä.

Vapaa-ajallani luen ja kuuntelen kirjoja ahkerasti ja laulan suuressa kamarikuorossa. Harrastan myös monenlaista kuntoliikuntaa sekä sisällä että ulkona, erityisesti ulkoilu talvella on sydäntäni lähellä.

Tarjoan palse-puheterapiaa erityistasolla.

Työskentelykielet: suomi