Premius kuntoutus

OMT-fysioterapia

 

OMT eli ortopedinen manuaalinen terapia on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden fysioterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan lihasten ja hermokudoksen toimintaa. Huomiota kiinnitetään myös nivelten liikkuvuuteen.

 

OMT-fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan asentoa ja liikkuvuutta, testataan neurologisten oireiden esiintymistä, pyritään löytämään ongelman tai toimintahäiriön aiheuttaja sekä huomioidaan kehon toimivuutta ja hallintaa.

 

Tarkan tutkimisen jälkeen valitaan sopivat terapiamuodot, joita ovat esimerkiksi erilaiset manuaaliset menetelmät, kuten nivelen mobilisaatio, manipulaatio ja pehmytkudoskäsittelyt. OMT:n tarkoituksena on tukea asiakkaan omaa aktiivisuutta ja ohjata välttämään virheellisiä kuormitustekijöitä.

 

Tärkeä osa OMT-fysioterapiaa ovat myös aktiiviset harjoitteet sekä terapeutin kanssa että kotiharjoitteluna. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallista tai hallitsematonta, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippaukset, tukikaulurit ja tukivyöt) ja harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Käsittelyllä ja harjoitteilla voidaan myös rauhoittaa hermoärsytystä ja nopeuttaa paranemista.

 

Premiuksen OMT-fysioterapeutti on Marjo Hilska.

 

Varaa aikasi OMT-fysioterapiaan: 010 2928 570

Hinnasto

OMT-terapia 60 min

88,90 €

OMT-terapia 45 min

77,10 €