Premius kuntoutus

Lantionpohjaterapia

 

Lantionpohjaterapia

 

Lantionpohjaterapia  tarjoaa apua mm. ponnistusinkontinenssin hoitoon, kiputiloihin, tunnottomuus- ja tunnistamisongelmiin, ylijännitystiloihin ja yliaktiivisen rakon rauhoittamiseen sekä lantionpohjan lihasten hallintaan. Hoito aloitetaan haastattelulla ja EMG-tutkimuksella, joiden avulla suunnitellaan asiakkaalle yksilöllinen hoito. Lantionpohjan fysioterapiaan erikoistunut terapeutti antaa asiakkaalle myös tämän omaa hyvinvointia edistävää ohjausta ja neuvontaa.

 

 

Alaraajafysioterapia

 

Alaraajafysioterapialla korjataan virheasentoja, vähennetään kipuja ja parannetaan lihasten toimintakykyä. Hoito-ohjelma sisältää tarvittaessa yksilöllisesti suunnattuja harjoitteita, manuaalista käsittelyä, erilaisia kivunhoitoja ja seurantaohjelman. Hoito alkaa alaraaja-tutkimuksella, jossa jalan ongelmiin erikoistunut fysioterapeutti arvioi koko liikeketjun toimintaa sekä kävelyä/juoksua. Lisäksi hän analysoi ryhtiä, jalkojen asentoa ja rakennetta sekä tutkii jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeratoja. Tutkimuksen yhteydessä tarkistetaan nivelsiteiden tukivoima ja alaraajojen lihasvoima sekä liikehallinta.

 

Alaraajafysioterapiassa voidaan määrittää myös tukipohjallisten tarve. Kokenut alaraajafysioterapeutti pystyy kuitenkin usein auttamaan asiakasta fysioterapian ja harjoittelun keinoin siten, ettei tukipohjallisia tarvita. Premiuksessa alaraajojen fysioterapiaan on erikoistunut Hanna-Reetta Erola.