Aikuisneurologisen kuntoutujan terapian peruskurssi – Bobath lähestymistavan mukaan

Ilmoittautuminen on päättynyt

Aika: 23.-28.11.2020, 11.-15.1.2021 ja 12.-16.4.2021 (6+5+5 päivää)

Paikka: Premius Kuntoutus Tampereen toimipiste

Kouluttaja: Kirsi Säynevirta, fysioterapeutti YAMK, Bobath-kouluttaja IBITA, aikuisten neurologisen fysioterapian erikoisasiantuntija, Affolter -terapeutti

Osallistujat: Fysioterapeutit ja toimintaterapeutit, max 12 henkilöä

Hinta: 2990 € (sis. alv 24%)

Haku: Sitovat ilmoittautumiset 19.4.2020 mennessä alla olevalla lomakkeella

Lisätietoja: Järjestelyihin liittyen olli.lahteenmaki@premius.fi ja lisätietoja koulutuksen sisällöstä kirsi.saynevirta@gmail.com. Laskutukseen, maksuihin ja aikatauluihin liittyen tiedustelut laskutus@premius.fi.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu teoriasta, käytännön harjoittelusta pareittain ja ryhmissä, kouluttajan kuntoutujademonstraatiosta, pareittain toteutetusta terapiasta asiakkaiden kanssa ja välitehtävistä. Käytännön ja teorian yhdistyminen harjoitellessa mm. posturaalista kontrollia, kävelyä ja yläraajan toiminnallista kuntoutusta. Lisäksi jaksojen välissä tehdään käytännön työhön liittyviä etätehtäviä.

 

Kurssille osallistuvien fysio- ja toimintaterapeuttien on työskenneltävä neurologisten kuntoutujien kanssa osallistuessaan kurssille. Heillä on oltava vähintään yhden vuoden työkokemus neurologisten kuntoutujien kanssa ja mahdollisuus koko koulutusjakson ajan työskennellä neurologisten kuntoutujien kanssa.

 

Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille perusvalmiuksia analysoida normaalia toimintaa ja liikkumista sekä analysoida ja fasilitoida normaalista poikkeavaa toimintaa ja liikkumista. Koulutus antaa myös valmiuksia ohjata kuntoutujaa uusiin toiminnan ja liikkumisen malleihin. Koulutuksen myötä osallistuja ymmärtää neurofysiologisen perustan, joka on nykyisen Bobath-lähestymistavan taustalla. Lisäksi osallistuja osaa integroida kansainvälisen toimintakyvyn, vamman ja terveyden luokituksen (ICF) periaatteet aikuisneurologisten kuntoutujien toimintahäiriöiden arviointiin ja terapiaan.